Έχει τέλος ο κατήφορος του Σαββόπουλου ;

Όταν στη μεταπολίτευση ακούγαμε την πλατεία που ήταν γεμάτη καταλαβαίναμε ότι ο Σαββόπουλος ήταν “δικός μας”, δηλαδή, με τα μέτρα της εποχής, αντιχουντικός και αντιστασιακός.
Όταν τραγούδαγε τα “κοράκου χρώμα μαλλιά” που άσπρισαν στην εξορία, τον θεωρήσαμε αριστερό.
Όταν ακούσαμε την εκλογική μαντινάδα του 1979, και τον πονηρό πολιτευτή, καταλάβαμε ότι ήταν και πάλι “δικός μας”, με άλλον τρόπο, δηλαδή αντιεξουσιαστής που κατακεραύνωνε τις κομματικές γραφειοκρατίες.

Όταν όμως τον ακούσαμε να ζητάει από το γιο του να πάει στρατό για να ξεπλύνει την οικογενειακή ντροπή, αφού ο ίδιος δεν πήγε, μείναμε σύξυλοι. Κάτι είχαμε καταλάβει τελείως λάθος. Αργότερα, όταν οραματιζόταν βυζαντινά αεροπλανοφόρα και ζήταγε από το Θεό να δίνει δύναμη και φως στον νέο Πατριάρχη, (το Χριστόδουλο), το πήραμε απόφαση ότι ήταν λίγο “βαρεμένος” πατριώτης, νεο-ορθόδοξος, κλπ, αλλά σε κάθε περίπτωση πάντα φλογερός ιδεολόγος.

Πέρσι το καλοκαίρι βρέθηκε στις Σπέτσες με την κυρία του σε πάρτι με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τον Τέως. Καταλάβαμε ότι μάλλον ήταν πάντα δεξιός αλλά ντρεπόταν να το πει ευθέως σε εποχές που δεν πολυ-βόλευε.

Τώρα, ξεπερνώντας κάθε ιδεολογική και πολιτική “ταμπέλα” τραγουδάει στη διαφήμιση της Novasports που αναδεικνύει το πως ο “Έλληνας φίλαθλος ζει και απολαμβάνει την κάθε στιγμή της ομάδας του”. Της κάθε “ομάδας”, που δεν είναι παρά ένα περιουσιακό στοιχείο είτε του Μαρινάκη, είτε του Μπέου, είτε κάποιων άλλων σεσημασμένων μορφών του επιχειρηματικού υποκόσμου.

Εξαιρετικά ταλαντούχος μεν, αλλά πραγματικός ασχημοπαπαγάλος, μόνο που όταν μας το έλεγε εμείς τον πήραμε για μετριόφρωνα…

http://www.iefimerida.gr/news/167409/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-novasports-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s